Healing panten

Middels healing maakt men gebruik van de energetische trilling (energie) van bloemen of planten.

Het plantenrijk wordt in de natuurgeneeskunde ingedeeld onder het element lucht. Element lucht hoort bij het hartchakra. Bloemen en planten kunnen via het hartchakra je energetisch systeem beïnvloeden. Het helpt je hartchakra te openen en blokkades in dit centrum op te lossen. Het zijn verfijnde zachte energieen en daarom zeer geschikt voor kinderen.

Het hartchakra geeft energie aan je longen, hart, bovenrug, ribben, borst, ademhaling, (bloed)circulatie en huid. Daarnaast helpt het je met onvoorwaardelijk liefhebben en is de uitdrager van harmonie en balans.

Het energetisch toedienen van bloemen, planten of planteninhoudsstoffen, kunnen volgens de trillingstheorie je helpen met het doorbreken van blokkades. Ze kunnen je ook helpen met het zuiveren en beschermen van je energetisch systeem.

Planten als spirituele boodschappers

Planten kunnen een boodschap voor jou hebben. Door bijv. te mediteren met een (gekregen) bloem of plant, of middels een bloementekening, kun je de boodschap voelen of horen. Elke plant heeft namelijk een ziel met eigen karakter en betekenis. Ze kan je daarom helpen met het vinden van antwoorden op je vragen.

Soms worden planten of bloemen vanuit de energetische wereld aan je doorgegeven (bijv. een gids, overleden dierbare of middels dromen), omdat ze een persoonlijke boodschap voor je hebben.